Žerbové rezy

20.01.2018

Potrebujeme:

Cesto:

1/2 kg polohrubej múky

1 smetol

2 dkg droždia

2 lyžice práškového cukru

1 lyžica vody

Plnka:

25dkg orechov

25 dkg cukru

Postup:

Všetko spolu vypracujeme, rozdelíme na tri časti a rozvaľkáme ich podľa veľkosti plechu. Jeden plát opatrne položíme na plech, plát natrieme džemom a posypeme orechmi zmiešanými s cukrom. To isté zopakujeme ešte raz. Položíme posledný plát a ten nenatierame. Koláč necháme hodinu kysnúť. Pečieme 25 až 35 minút pri 220 °C. Vychladnutý koláč polejeme čokoládou.

© 2018 Maškrtník. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky