Špagety s kuracím mäsom a paradajkovou salsou

03.05.2020

Potrebujeme

200g špagiet

4 veľké paradajky

2 ks kuracích prsných rezňov

1 veľká hrsť nesolených kešu orechov

2 strúčiky cesnaku

morská soľ

mleté čierne korenie

1 lyžička kryštálového cukru

1 lyžica bieleho vinného octu

syr Grana Padano na posypanie

olivový olej

čerstvé oregano

Postup

SALSA - Na spodnej strane umytých paradajok nakrojíme krížik a krátko ich oblanšírujeme - vložíme asi na 1 minútu do vriacej vody a potom ich ihneď preložíme do ľadovej vody - budú sa nám tak ľahšie šúpať. Medzitým si na suchej panvici orestujeme kešu oriešky. Opražené oriešky v mixéri rozdrvíme na drobné kúsky. Z ošúpaných paradajok vydlabeme jadierka a dužinu nakrájame na malé kocky. Paradajky preložíme do misy, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžičkou cukru, lyžicou bieleho vínneho octu a premiešame. Pridamé nasekané kešu oriešky, 2 nastrúhané strúčiky cesnaku, 5 lyžíc olivového oleja a hrsť nasekaného oregana. Dôkladne premiešame.

KURACIE MÄSO - Kuracie prsia odblaníme a očistíme. Potom mäso rozkrojíme na ploché rezne a nakrájame na malé kocky. Ochutíme soľou, čerstvo namletým korením a pokvapkáme olivovým olejom. Na rozpálenej panvici opečieme kúsky kuracích pŕs do zlatohneda. Potom pridáme paradajkovú salsu a dôkladne premiešame.

ŠPAGETY - Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme špagety ,,al dente´´ (7-8minút). Ešte horúce scedené špagety pridáme k mäsu a salse a premiešame.

Servírovanie

Pred podávaním posypeme čerstvým oreganom, pokvapkáme olivovým olejom a navrch postrúhame syr Grana Padano.

© 2018 Maškrtník. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky