Špagety s kuracím mäsom a paradajkovou salsou
Potrebujeme
200g špagiet
4 veľké paradajky
2 ks kuracích prsných rezňov
1 veľká hrsť nesolených kešu orechov
2 strúčiky cesnaku
morská soľ
mleté čierne korenie
1 lyžička kryštálového cukru
1 lyžica bieleho vinného octu
syr Grana Padano na posypanie
olivový olej
čerstvé oregano
Postup
SALSA - Na spodnej strane umytých paradajok nakrojíme krížik a krátko ich oblanšírujeme - vložíme asi na 1 minútu do vriacej vody a potom ich ihneď preložíme do ľadovej vody - budú sa nám tak ľahšie šúpať. Medzitým si na suchej panvici orestujeme kešu oriešky. Opražené oriešky v mixéri rozdrvíme na drobné kúsky. Z ošúpaných paradajok vydlabeme jadierka a dužinu nakrájame na malé kocky. Paradajky preložíme do misy, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžičkou cukru, lyžicou bieleho vínneho octu a premiešame. Pridamé nasekané kešu oriešky, 2 nastrúhané strúčiky cesnaku, 5 lyžíc olivového oleja a hrsť nasekaného oregana. Dôkladne premiešame.
KURACIE MÄSO - Kuracie prsia odblaníme a očistíme. Potom mäso rozkrojíme na ploché rezne a nakrájame na malé kocky. Ochutíme soľou, čerstvo namletým korením a pokvapkáme olivovým olejom. Na rozpálenej panvici opečieme kúsky kuracích pŕs do zlatohneda. Potom pridáme paradajkovú salsu a dôkladne premiešame.
ŠPAGETY - Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme špagety ,,al dente´´ (7-8minút). Ešte horúce scedené špagety pridáme k mäsu a salse a premiešame.
Servírovanie
Pred podávaním posypeme čerstvým oreganom, pokvapkáme olivovým olejom a navrch postrúhame syr Grana Padano.