Segedínsky guláš

16.02.2020

Potrebujeme

750g chudého bravčového mäsa

50ml oleja

3 cibule

300ml zeleninového vývaru

1 lyžica sladkej papriky

1 lyžička štipľavej papriky

2 bobkové listy

5 guľôčok borievky

1 pohár kyslej kapusty

3 lyžice instantnej tmavej zápražky

1 téglik smotany na šľahanie

soľ, mleté čierne korenie

Postup

Očistené mäso nakrájame na kocky. Do hrnca vlejeme olej, na ktorom opražíme cibuľu a nakrájané mäso. Zalejeme vývarom, pridáme obe papriky a korenie. Mäso varíme za občasného miešania 25 minút, potom pridáme kyslú kapustu a všetko varíme domäkka. Podlievame podľa potreby. Keď je mäso i kapusta mäkká, vyberieme z omáčky bobkové listy a borievkové guľôčky, vmiešame smotanu so zápražkou a guláš povaríme. Podávame so žemľovou alebo zemiakovou knedľou.


© 2018 Maškrtník. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky