Segedínsky guláš
Potrebujeme
750g chudého bravčového mäsa
50ml oleja
3 cibule
300ml zeleninového vývaru
1 lyžica sladkej papriky
1 lyžička štipľavej papriky
2 bobkové listy
5 guľôčok borievky
1 pohár kyslej kapusty
3 lyžice instantnej tmavej zápražky
1 téglik smotany na šľahanie
soľ, mleté čierne korenie
Postup
Očistené mäso nakrájame na kocky. Do hrnca vlejeme olej, na ktorom opražíme cibuľu a nakrájané mäso. Zalejeme vývarom, pridáme obe papriky a korenie. Mäso varíme za občasného miešania 25 minút, potom pridáme kyslú kapustu a všetko varíme domäkka. Podlievame podľa potreby. Keď je mäso i kapusta mäkká, vyberieme z omáčky bobkové listy a borievkové guľôčky, vmiešame smotanu so zápražkou a guláš povaríme. Podávame so žemľovou alebo zemiakovou knedľou.