Metrový koláč

11.01.2018

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

260g práškového cukru

260g hladkej múky

10 PL oleja

8 PL teplej vody

1/2 prášku do pečiva

2 PL tmavého kakaa

Krém:

0,5 l mlieka

1,5 balíčka Zlatého klasu

1 vanilkový cukor

250g masla

150g práškového cukru

čokoládová poleva

Postup:

Cesto

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu, múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme na polovicu a jednu prifarbíme kakaom. Každú polovicu upečieme osobitne v dvoch vymastených a vysypaných múkou formách na srnčí chrbát. Upečené cestá vyklopíme a necháme vychladnúť.

Krém

Mlieko, Zlatý klas a vanilkový cukor uvaríme na hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom.

Cesto si nakrájame na rezy podľa vytlačeného vzoru z formy. Po jednom natierame plnkou a striedavo prikladáme k sebe svetlé a tmavé rezy, kým nespotrebujeme všetky. Zvyšok plnky použijeme na potretie celého povrchu cesta. Odložíme do chladu. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť a krájame šikmo horúcim nožom.

© 2018 Maškrtník. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky