Kura na francúzsky spôsob

09.03.2018

Potrebujeme:

1 kura

olej

maslo

mleté čierne korenie

soľ

1,5 dl bieleho vína

150 g údeného syra

2 dl kyslej smotany

1 lyžica horčice

1 lyžica solamylu

Postup:

Kura rozporcujeme a prudko osmažíme na zmesi oleja a masla. Potom ho osolíme a okoreníme, dáme ho dusiť až kým nezmäkne. Potom kura preložíme na ohriaty tanier a do výpeku pridáme víno zmiešané so solamylom a necháme chvíľu povariť. Pridáme nastrúhaný syr a varíme kým sa neroztopí, potom pridáme smotanu zmiešanú s horčicou. Kura poukladáme na vymastený plech a zalejeme omáčkou. Pečieme do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou.

© 2018 Maškrtník. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky