Jemná bábovka

11.01.2018

Potrebujeme:

4 vajcia

200 g práškového cukru

300 g hladkej múky

1 vanilínový cukor

1 dcl vlažnej vody

1 dcl oleja

1 prášok do pečiva

kakao

( Predhejeme si rúru. Nie však veľmi cca 50°)

Postup:

Vymiešame práškový cukor, 4 žĺtka, vodu a vanilínový cukor do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a na záver pevný sneh zo 4 bielkov. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme 2/3 cesta. Zvyšnú 1/3 cesta vymiešame s kakaom a doplníme ním formu. Zľahka vidličkou špirálovo zamiešame. Pečieme v mierne predhriatej rúre cca 30-40 min. Vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Tip:

Ja osobne hotovú bábovku sypem práškovým cukrom cez sitko. Je to jemnejšie a máte istotu, že tam nebudú hrudky :-)

© 2018 Maškrtník. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky