Jemná bábovka
Potrebujeme:
4 vajcia
200 g práškového cukru
300 g hladkej múky
1 vanilínový cukor
1 dcl vlažnej vody
1 dcl oleja
1 prášok do pečiva
kakao
( Predhejeme si rúru. Nie však veľmi cca 50°)
Postup:
Vymiešame práškový cukor, 4 žĺtka, vodu a vanilínový cukor do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a na záver pevný sneh zo 4 bielkov. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme 2/3 cesta. Zvyšnú 1/3 cesta vymiešame s kakaom a doplníme ním formu. Zľahka vidličkou špirálovo zamiešame. Pečieme v mierne predhriatej rúre cca 30-40 min. Vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Tip:
Ja osobne hotovú bábovku sypem práškovým cukrom cez sitko. Je to jemnejšie a máte istotu, že tam nebudú hrudky :-)